Nat Geo подчертава „Златният век на космоса“ с редки кадри от мисиите на Аполо Луна на НАСА

Плакат за

Плакат за „Аполон: Мисии до Луната“ (Изображение кредит: National Geographic)



Двучасовият игрален документален филм на National Geographic ще се фокусира върху 50-годишнината от първото кацане на човешката луна, което каналът нарича „златната ера на космоса“.



' Аполон: Мисии до Луната „включва разказ, изтъкан от повече от 1300 часа кадри и аудио и 10 000 часа снимки . Голяма част от тази информация е рядка или новопрехвърлена, каза National Geographic. Документалният филм на Том Дженингс, режисьор, носител на награди 'Еми и Пийбоди', ще бъде премиерен на 7 юли от 21:00 часа. Източен (8 ч. Централно време) по National Geographic Channel.

„Филмът включва няколко първи, включително комбинацията от кадри на НАСА със записи в„ черна кутия “от капсули„ Аполо “и синхронизирането на 30-пистов звук от контрола на мисията“, заявиха представители на National Geographic.



Свързани: Аполон 11 на 50: Пълно ръководство за историческата мисия за кацане на Луната

Публиката ще види историята на програмата Аполо, започвайки от Фатален пожар от Аполон 1 през 1967 г. първата мисия с екипаж на Аполон 7, а след това и практическите мисии (близо до Земята и близо до Луната), водещи до кацането на Луната Аполон 11 . След това документалният филм превежда зрителите през последните шест полета на Луната (пет кацания и съдбоносния Аполон 13, който прекъсна и се върна на Земята), преди Аполон 17 да се издигне за последен път през 1972 г.

„Аполон: Мисии на Луната“ стартира цяла „Седмица на космоса“ с документални филми на National Geographic. Някои от тези предавания ще се показват многократно; по -долу са датите, в които всяко предаване ще се излъчва тази седмица или ще се излъчва за първи път.

  • „Изследовател: Пътуване до Европа“ (8 юли, 20:00 ч. EDTEastern/19:00 CDT)
  • „Лентите на Армстронг“ (8 юли, 21:00 EDT/20:00 CDT)
  • „Катастрофа на Challenger: Последната мисия“ (8 юли, 22:00 EDT/21:00 CDT)
  • „Марс: Вътре в SpaceX“ (9 юли, 20:00 EDT/19:00 CDT)
  • „Аполон: Назад към Луната“ (9 юли, 21:00 EDT/20:00 CDT)
  • „Невероятното пътешествие на Хъбъл“ (10 юли, 20:00 EDT/19:00 CDT)
  • „Мисия Плутон и отвъд“ (10 юли, 21:00 EDT/20:00 CDT)
  • „Мисия Сатурн: Вътре в пръстените“ (10 юли, 22:00 EDT/21:00 CDT)



„Аполон: Мисии на Луната“ разкрива случващото се не само на земята при контрола на мисията, но и в домовете на семействата и приятелите, които стояха до тях, докато техните близки се качиха в небето, каза Дженингс в изявлението. „Целият свят спря за момент, за да се зарадва и да се гордее с безграничното чувство за смелост и оптимизъм, което Аполон направи възможно.“

Следвайте Елизабет Хауъл в Twitter @howellspace . Последвай ни в Twitter @Spacedotcom и нататък Facebook .